Осем мъже са задържани след кървава свада между два рода в Кричим

12:57, 05 апр 16 25 333 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Осем мъже от Кричим са задържани за 24 часа след конфликт между два, съобщиха от ОДМВР Пловдив.

Около 18 ч. вчера, множество от хора се струпва пред поликлиниката в града. Там по това време бил доведен за преглед 16-годишен с повърхностна порезна рана в областта на гърба. След оказана медицинска помощ тийнейджърът бил освободен за домашно лечение. При излизане от сградата го "посрещнали" негови близки, но там вече чакали и роднини на нападателя му, който е 58-годишен негов съсед.

Пристигналите на място полицаи от РУ - Стамболийски станали свидетели на виковете и крясъците на представителите на двете фамилии, които си разменяли и закани за саморазправа. Някои от участниците в свадата носели и различни селскостопански сечива. Благодарение на бързата намеса на униформените, конфликтът бил навреме потушен.

Двама от инициаторите, на 35 и 36 години, били задържани и отведени в районното управление. По същото време постъпил сигнал, че всички прозорци на къщата на задържаните били изпочупени. Веднага към адреса били насочени допълнителни екипи на служители на пловдивския сектор "Специализирани полицейски сили". В резултат на взетите мерки ситуацията била овладяна без да има и сериозни последици. В полицията били отведени 58-годишният нападател на тийнейджъра и други петима мъже на възраст между 19 и 41 години.

За случая е уведомена Районна прокуратура - Пловдив. Образувано е досъдебно производство по чл. 216, ал. 1 от НК. Работата продължават разследващ полицай и служители от РУ – Стамболийски.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама