Оставиха за постоянно в ареста обвиняем за отвличане на непълнолетна в Търговище

13:15, 05 апр 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Анатоли Василев, разследван за отвличане на непълнолетно момиче, извършено в Търговище и при условията на опасен рецидив ще остане постоянно в ареста. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Състав на Варненския апелативен съд потвърди определение на Окръжен съд Търговище от 27 март, с което е била определена първоначалната мярка за неотклонение спрямо 22-годишния мъж.

Пресслужбата на съда уточнява, че следствените действия са започнали през ноември миналата година, след постъпили жалби от близките на непълнолетното момиче, жертва на отвличането. Анатоли получил призовка да се яви на разпит, но вместо да отиде в полицията, той напуснал страната и заминал за Франция. Едва на 28 януари тази година, в негово отсъствие е привлечен като обвиняем, затова, че на 18 октомври миналата година, в Търговище отвлякъл непълнолетно момиче с употреба на сила и заплахи за живота. С ЕЗА той бил издирен и задържан на 12 март тази година във Франция. Две седмици по-късно е изправен пред съда в Търговище и задържан под стража.

Защитата му изтъкна обстоятелството, че близо година Анатоли е живял с момичето на семейни начала, но след влизането му в затвора родителите й са я върнали в дома си. Анатоли излязъл на свобода и предприел действия да върне момичето при себе си. Действията му били забелязани от свидетели, които сигнализирали близките на пострадалата.

Апелативният съд във Варна намери, че съдът в Търговище е изложил убедителни мотиви, основани на събраните в хода на разследването гласни и други свидетелства, които категорично обосновават предположението за авторството на отвличането, извършено при условията на опасен рецидив. Наказанието, което законът предвижда за това деяние е от 10 до 20 години затвор. Първата съдебна инстанция е обсъдила и обстоятелството, че обвиняемият се е укрил след престъплението, а този факт води до извода, че Анатоли може да се скрие от наказателно преследване или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд, с което се потвърждава първоначалната мярка за неотклонение „задържане под стража” спрямо Анатоли Василев, разследван за отвличане на непълнолетно момиче, извършено в Търговище и при условията на опасен рецидив, е окончателно.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама