Затягат контрола на стадиона за мача „Берое”- ЦСКА в Стара Загора

13:15, 05 апр 16 25 412 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Строги мерки за сигурност се очакват утре за полуфиналната среща за Купата на България между „Берое” и ЦСКА на стадиона в Стара Загора.

Вече са проведени срещи на органите на реда с фенклубовете и на двата отбора. Агитките са обещали да се надпреварват с хореография и да няма конфликти.

Традиционно феновете на гостуващия отбор ще бъдат посрещани от полицейски автомобили и съпровождани до стадион „Берое”, а след края на срещата отново изпращани до края на града. Над 370 полицаи ще охраняват срещата, на място ще има и жандармерия.

Със заповед на кмета на Стара Загора Живко Тодоров се ограничава движението по улиците около стадиона преди и по време на футболната среща.

От  „Берое” излязоха с декларация, в която се казва: „Умоляваме да не сe нагнетява допълнително напрежението преди полуфинала  за Купата на България между „Берое“ и ЦСКА... Както е известно, според наредбата на БФС на гостуващите привърженици се полагат 5% от реалния капацитет на стадиона, а по наредбите на УЕФА този процент е 10%. С цел да бъде толерантно, ръководството на „Берое“ направи компромис  и отпусна 15% за привържениците на ЦСКА. Това бе направено с цел да няма излишно напрежение и мачът да премине в рамките на нормалното. Ясно е, че няма как допустимият капацитет да бъде надвишен, защото това е предпоставка за неприятни инциденти, а ние искаме безопасност за всички хора по трибуните. Даваме за пример голямото дерби в Испания, преди броени дни, когато на Камп Ноу имаше 500 гостуващи привърженици на „Реал“ (Мадрид).  „Берое“ ще пусне в продажба допълнителните 500 броя билети в деня на мача, на касите пред сектор „Гости“ в 10 ч. Тази бройка няма как да бъде увеличена, с цел запазване сигурността, безопасността и реда на стадиона”.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама