Обявиха финалистите в конкурса на БНР „Златна пролет“

13:33, 05 апр 16 / Култура 25 426 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Вече са ясни финалистите в конкурса на БНР за нова българска поп и рок песен „Златна пролет“. Организаторите отсяха 11 парчета от 75 възможни и те отиват на финал, като победителят ще стане ясен на 12 април, когато ще се проведе и гала концертът на надпреварата.

Първоначално са били избрани 12 песни, но групата Funky Miracle е представила своето парче по време на участие в столичен клуб. Именно заради това бандата е дисквалифицирана от конкурса.

На финал отиват „Акустик пойнт“ със „Синя нощ“, група „Хибрид“ с „Прозорец“, Der Hunds и песента им „Спомен“, Димитър Атанасов о Стелияна Христова с „Връщам се“, Вера Шандел и Кирил Калев с „Аз те търся в дъжда“, Кремена Димитрова с парчето си „Изворе“ и Милена Костова с „Едно начало“.

Сред по-известните имена, които се класираха за последната фаза от „Златна пролет“ са група „Хоризонт“ и песента им „Когато ни спасява любовта“, „Атлас“ с „Да стопим леда“, „Спринт“ и парчето им „Не ме търси“ и един от най-добрите ни джаз певци Васил Петров с „Пролетта е в мен“.

Тази година ще се проведе 47-ото издание на конкурса. За първи път „Златна пролет“ се осъществява през 1970 г. БНР създава конкурса с цел да се стимулира създаването на нови български поп и рок песни. Идеята е одобрените песни да се запишат и продуцират от БНР. Тази година организаторите дори предложиха победителят в „Златна пролет“ да бъде и българският представител на международния конкурс „Евровизия“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама