Кметът: Сливенските фермери са пример за трудолюбие и постигнати резултати

13:37, 05 апр 16 25 353 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Сливенските фермери са пример за трудолюбие, имат натрупан опит и постигнати резултати. Те имат какво да споделят със своите колеги от страната и чужбина”, заяви кметът на общината Стефан Радев по време на откриването на първото издание на „Академия за фермери”, която се провежда до 7 април в Сливен.

Кметът подчерта, че освен люлка на предприемачеството в България, Сливен има сериозни традиции в развитието на земеделието. Според него, форумът дава възможност за обмяна на добри практики, за усвояване на знания, които фермерите да прилагат в работата си, покривайки високите европейски стандарти. „Инвестицията в знания, умения и образование, е инвестиция в бъдещето”, каза Стефан Радев.

Форумът се организира от DLG – Германско Земеделско Общество, Националния съюз на говедовъдите в България и HL-TopMix, в партньорство с българо-немска работа група на министерствата на земеделието на България и Германия. Събитието е изградено на принципа за обмен на опит. В него участват над 20 български фермера, които ще се запознаят с немския опит при управлението на фермите. 

Народният представител и член на Парламентарната комисия по земеделие Мария Белова изрази задоволство, че първото издание на форума се провежда в Сливен. „Приветствам инициативата. Надявам се нашият град да бъде домакин на много подобни форуми за фермерството, да преодолеем кризата в този сектор заедно с вас - знаещите и можещите, да почерпим опит от европейските фермери, за да има ефект в дългосрочен план”, каза тя.

Рангел Матански – съпредседател на Националния съюз на говедовъдите подчерта, че знанието е първата стъпка към успеха. „Всеки бизнес има нужда от здрава основа, което означава да знаеш как да направиш своя бизнес. Втората и третата стъпка са сдружаването и достъпа до пазари” каза Матански. Той се надява, че „Академия за фермери” ще стане традиционна и към нея ще се присъединят повече фермери

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама