Депутатът Васил Антонов участва в асамблеята по православие в Москва

14:06, 05 апр 16 / Политика 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Депутатът от левицата Васил Антонов участва в заседание на Интерпарламентарната асамблея по православие, която се провежда в Москва тази седмица. Това съобщиха от пресцентъра на БСП в Плевен.

Форумът бе открит от председателя на Държавната дума Сергей Наришкин с фото изложба на тема „Атон – Свещената планина”.

Основна тема на заседанието на Международния секретариат, председателите на комитети и докладчици в ИПАП е преглед на досегашните и планиране на предстоящите дейности на Асамблеята.

Акценти в бъдещата работа са организацията на 23-та Генерална асамблея на православието в Солун от 29 юни до 3 юли, конференцията на тема: „Манастирска продукция и малки предприятия в областта на Православието.

Съвместни усилия и перспективи” в Спарта, Гърция, както и участието на ИПАП в празненствата на Свещения Синод на Православната църква в Православната академия на о-в Крит през юни тази година.

На предстоящата конференция в Пирот, която ще се проведе от 11 до 14 април, един от докладите по темата за бежанците ще бъде представен от Васил Антонов в качеството му на ръководител на българската делегация в Интерпарламентарната асамблея по православие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама