КАТ спира от движение коли с тъмни стъкла

14:09, 05 апр 16 25 512 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
КАТ вече ще спира от движение всички коли с предни затъмнение стъкла и автомобили с модифицирани двигатели и шумни ауспуси, съобщават от “Пътна полиция”.

Уточнението е, че при свалянето на фолиото, колата ще може да се движи отново. Предстои Народното събрание да гласува и поправка, според която затъмняването на задния прозорец също ще е затъмнено, освен ако модификацията не е направена фабрично от завода.

Предполага се, че екипите на КАТ ще носят със себе си децибеломери, с които ще мерят шума от автомобилите. Остава неясно обаче как точно пътните полицаи ще разберат модифициран ли е двигателят.

От днес влиза в сила и служебното дерегистриране на коли без задължителната застраховка "Гражданска отговорност". Регистрациите ще се възстановяват също автоматично - при предоставяне на данни от Гаранционния фонд, или по желание на собственика след представяне на валидна застраховка "Гражданска отговорност".

Глобата за несключена задължителна застраховка обаче пада от 400 на 250 лв. за физическо лице.

Днес започва и акция на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи, с която се цели да се привлече вниманието на обществеността върху инцидентите на пътя - на пазара ще бъдат ще бъдат пуснати 7 млн. пакетчета захар, върху които ще има препоръки за пътна безопасност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама