307 от “Булгартабак” приели споразуменията

14:20, 05 апр 16 25 386 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
307 работници и служители в софийската фабрика на “Булгартабак” са приели предложенията за прекратяване на трудовите им договори срещу изплащане на обезщетения, съобщават от холдинга в съобщение до медиите.

След затварянето на “София-БТ” 416 души остават без работа. Според синдикатите “Булгартабак” лъжат, че има обезщетения от по 35 000 лева.

“Прекратяването на трудовите договори се извършва в пълно съответствие с трудовото законодателство и с условията на колективния трудов договор, като опитите на някои медии да манипулират общественото мнение и да създадат напрежение в структурата на холдинга обслужват единствено интересите на техните собственици и нямат никакво обективно основание”, се казва в позицията на дружеството. От компанията припомнят, че Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол е направила проверки на дейността на “София-БТ”. Резултатите показаха, че две от осемте машини са изнесени. “Булгартабак” обаче твърди, че това не представлява нарушение на приватизационния договор. Според тях твърдението на Агенцията по приватизация, че основни производствени мощности са изнесени, е “медийна спекулация”.

“Булгартабак” отделят доста внимание на “отделни политици, печатни и електронни медии и синдикални организации”, които според ръководството “се намесват грубо в оперативната дейност на компанията”.

“Нито една частна българска компания не е била подлагана на подобен натиск, който очевидно има за цел да спре нейното развитие, както и да създаде изкуствено сътресение в един цял отрасъл от икономиката на страната ни”, казват от “Булгартабак”. И допълват: “Призоваваме, да бъде преустановена продължаващата негативна медийна кампания срещу „Булгартабак“, тъй като тя обслужва единствено интересите на скритите зад тези медии олигархични кръгове, а това не са интересите на българското общество”.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама