Община Варна обяви отново спряна поръчка за 120 млн. лв.

14:28, 05 апр 16 25 334 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
След като поднови прекратеното по указание на премиера Бойко Борисов търсене на изпълнител за реконструкция и модернизация на пречиствателната станция на Златни пясъци, община Варна обяви отново и втората спряна обществена поръчка. Тя е за ремонт на пътища и инфраструктура за период от 4 години и отново е за 120 млн. лв., става ясно от регистъра на Агенцията за обществените поръчки.

С процедурата се търсят трима изпълнители за сключване на рамково споразумение, като обхватът, основните параметри и условията, при които ще се изпълняват дейностите, ще се определят при всяко конкретно възлагане. Сред тях са строителство, основен ремонт, реконструкция, рехабилитация, текущ ремонт на пътна и улична мрежа, пътни съоръжения, паркове и елементи на техническата инфраструктура.

Кандидатите следва да имат поне едно изпълнено строителство, еднакво или сходно с предмета на поръчката, което да е направено през последните 5 години, да разполагат с определен набор от машини и специалисти с опит. В новото обявление не присъства изискването от предходното участниците да разполагат с акредитирана лаборатория за извършване на задължителните лабораторни изпитвания на строителни материали и продукти, както и да имат собствена или наета асфалтова база.  

Избраните изпълнители ще се ангажират с отстраняване на недостатъците, установени при предаване на строежите и въвеждането им в експлоатация, както и с гаранционно поддържане и аварийно-възстановителни работи при необходимост.

При оценяването на кандидатите отново най-голяма тежест ще има показателят „Максимални единични цени за видове работи". След това с по 20 точки се нареждат оценка на риска при изпълнение на СМР и мерките за намаляване на затрудненията при изпълнение на СМР за участниците в движението, живущите и търговците в близост строителните обекти, жителите и туристите на Варна. По 10 точки е тежестта на характеристики, свързани с опазване на околната среда по време на изпълнение на предмета на договора, както и максималните единични цени за видове механизация. 5 точки е тежестта на максимални стойности за показатели на ценообразуване.

При спирането на предишната процедура през февруари документи за участие бяха подали 10 кандидати:  „Девня трейд“ ООД, „Автомагистрали Черно море“ АД, „Пътно строителство“ АД, ДЗЗД „Черно море 2016“, ДЗЗД „Инфраструктура 2016“, „Сдружение ПСТ Трафик“, „Обединение Варна 2020“, „Хидрострой“ АД, „ АБ Инвест НН“ ЕООД и „Тийм Инженеринг“ ЕООД. Победител не беше избран.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама