Пребитият проф. Станчев губи окото си (обновена)

14:57, 05 апр 16 25 389 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Пребитият началник на Клиниката по ортопедия и травматология в Окръжна болница проф. Стефан Станчев най-вероятно ще загуби лявото си око, защото има руптура на цялото око. Това казаха хирурзите, извършили черепно-мозъчната му операция, предаде репортер на София Topnovini.bg. В момента се прави и очната му операция.

По думите на специалистите проф. Станчев ще бъде в добро общо състояние. Той ще остане в болницата до пълното му възстановяване.

Все още не е ясно с каква цел е било нападението. Полицията издирва трима заподозрени за побоя. От ударите по главата с твърд предмет е можело да бъде убит на място, каза шефът на УМБАЛ „Св. Анна“ д-р Славчо Близнаков.

Проф. Стначев е нападнат тази сутрин към 07:15 часа пред дома му от неизвестни лица. Шефът на травматологията е трябвало да бъде на работа в 08:00 часа. Екип на Спешна помощ го е докарал в спешното отделение в Окръжна болница към 07:45 часа.

Той е бил с комбинирана черепно-мозъчна, лицева и очна травма. Това е наложило съвместните действия на специалистите. В общата операция са се включили лицево-черепен хирург, неврохирург, анестезиолог и специалисти в образната диагностика.

Те са възстановили лицевия череп на пациента и са се опитали да съхранят очната ябълка.

Проф. Станчев е бил с множествена фрактура. Хирурзите са отворили целия му череп в ляво и са открили, че горният орбитален ръб е раздробен на малки парченца, както и свода на орбитата, предната и задната страна на фронталния синус. Част от фрагментите са притискали мозъка, но са били отстранени. Специалистите са му направили нов орбитален ръб от пластика с метална шина и с метална мрежичка са покрили дефекта на черепа.

Близнаков каза, че не е имало оплаквания и сигнали в болницата срещу проф. Станчев за каквото и да било. Шефът на „Св. Анна“ е категоричен, че за проф. Станчев винаги ще има място за работа в болницата, защото е водещ специалист. През 2004 г. той е ръководел клиниката, а след това е бил и изпълнителен директор на многопрофилната болница в Бургас. Преди няколко години се е завърнал в „Св. Анна“, разказа д-р Близнаков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама