Обществени съвети създават в Мъглиж

15:04, 05 апр 16 25 434 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„До десет дни в община Мъглиж ще бъдат създадени Обществени съвети във всичките осем  населени места. Участниците в тях ще бъдат излъчени от местни хора”, съобщи днес д-р Душо Гавазов, зам.-кмет  на Общината. По думите му в тези съвети трябва да влязат хора с морал, с визия за европейското развитие на общината,  хора от опозицията.  Съветите няма да имат юридическа функция, но ще имат морална – да бъдат коректив за местното управление.

Зам.-кметът  отхвърли нападките на партийни функционери от БСП за срастване на административната и политическата власт, както и за диктатура в Общината. „С всички действия досега сме дали пример за синергизъм  между политическата и административната власт”, категоричен бе д-р Гавазов, който е и общински председател на ГЕРБ.

Той призова членовете и симпатизантите на всички политически сили да се включат в благотворителна дейност за благото на мъглижани. Предложи и да се организира кръгла маса за европейското бъдеще на Мъглиж, в която да участват представители на всички политически сили.

„За хората в малките общини лявото и дясното отдавна умря”, коментира още зам.-кметът.

В община Мъглиж се готвят усилено за участие „до дупка” с проекти за финансиране по Европейските структурни фондове, защото бюджетът им е едва 5.5 млн. лв.

По Програмата за развитие на селските райони се подготвят проект за рехабилитация на общинската  пътна мрежа на стойност  3 млн. евро, както и за ремонт и изграждане на тротоари на улична мрежа от 3 км, на стойност  1 млн. евро. Готвят се и проекти за Център за обществена подкрепа за деца със специални потребности, разширяване на домашния социален патронаж, както и за въвеждане на мерки за енергийна ефективност в  читалищата в Мъглиж и село Зимница. За други четири, които вече са санирани, ще се кандидатства за оборудване. Има и проекти за изграждане на  площади в пет населени места.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама