Цветан Антов: Трябва да бъде разработен нов правилник за разпределяне на общински средства между спортните клубове

15:13, 05 апр 16 / Спорт 25 361 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Трябва да бъде разработен изцяло нов правилник за разпределяне на отпусканите от общината средства в помощ на спортните клубове". Това каза в пресклуба на БТА председателят на Постоянната комисия по "Младежки дейности, спорт и туризъм" към Общински съвет - Плевен и съветник на спортния министър Цветан Антов.

Коментарът бе направен във връзка с изявено недоволство от предложението на комисията по спорт за разпределяне на средствата, което представители на няколко спортни клуба обявиха ден по - рано пред медиите, с изискване за свикване на спешно заседание на общинския съвет.

Председателят на спортната комисия допълни, че в разработването на новите правила, трябва да участват представители на общината, комисията по спорт и клубовете. Според едно от обмисляните предложения, финансирането ще се прави общо за вид спорт, а не на база спечелени точки и категоризация, както досега. Друго вероятно нововъведение ще бъде разграничаване на правилата за колективни и индивидуални спортове.

Цветан Антов каза още, че е много вероятно спортната комисия да оттегли своето предложение, за да не се бави още разпределението на средствата.

"Склонни сме на всякакви отстъпки в името на плевенския спорт. На извънредната сесия на общинския съвет, комисията по спортни дейности вероятно ще оттегли своето предложение, касаещо разпределянето на отпуснатите от общината средства. Правим го единствено, за да избегнем ново отлагане и за да получат отборите възможно най-бързо подкрепата, от която се нуждаят"

Накрая Антов припомни, че именно по негово предложение, от бюджета са отделени за спорт двойно повече средства, сравнено с миналата година.

"За 2015 година общината отпусна 72 500 лева. Сега по мое предложение пред общинския съвет, сумата нарасна на 145 000 лева, тоест двойно повече. Още веднъж благодаря на всички съветници, че имаха доброто желание и подкрепиха плевенския спорт с решението си тогава"

На пресконференцията присъстваха и общинските съветници Бойко Янчев и Бойко Тодоров, които също са членове на комисията по спорт.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама