Седем сигнала са постъпили на „зеления телефон” на РИОСВ – Велико Търново през март

15:29, 05 апр 16 25 393 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
През месец март на „зеления телефон” на РИОСВ – Велико Търново са постъпили 7 сигнала, от които два за незаконни сметища с издадени вече предписания за премахване, два за отпадъчни води, един за птица в безпомощно състояние, един сигнал е изпратен за решаване по компетентност от Община Павликени и по един предстои проверка.

В района на гр. Килифарево са установени 6 нерегламентирани сметища с битови и строителни отпадъци. На кмета е издадено предписание да извърши почистването им в срок до 31.05.2016 г. Кметът на с. Петко Славейков, общ. Севлиево е организирал почистване на 4 нерегламентирани сметища от битови и строителни отпадъци на около 2 км. след селото, по главен път Севлиево – Ловеч, след издадено предписание за тях.

Проверени са два сигнала за изливане на отпадъчни води в землищата на селата Шемшево и Куцина – на ракиджийница, кланица и фирма за оползотворяване на отпадъчни маслени утайки. Установено е, че ракиджийницата не работи, а останалите два обекта заустват в ями, които периодично се почистват.

През месеца е постъпил сигнал и за намерена горска ушата сова без едно крило в с. Поликраище, общ. Горна Оряховица. Птицата е изпратена за лечение в Спасителния център за диви животни в гр. Стара Загора.

Сигнал от гражданин за източване на септична яма от жител на с. Бутово по улицата и разнасяне на неприятна миризма е изпратен на Община Павликени за решаване на компетентност.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама