"Дунав" наказан с 325 лв. след мача с "Локо" ГО в Русе, промяна в програмата за Панагюрище

15:58, 05 апр 16 / Спорт 25 209 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Глоби в размер на общо 325 лв. ще трябва да плати ФК "Дунав" след мача с "Локомотив" Горна Оряховица. Това решение е взела Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз днес.

Както вече съобщихме, двата отбора завършиха 0:0 в мач от 22-ия кръг на "Б" група пред повече от 5 000 зрители на Градския стадион в Русе на 2 април.

Въпреки нулевото реми, по трибуните далеч не беше скучно. Феновете на "драконите" сътвориха истинско представление. "Влакова композиция" се появи на една от трибуните на Градския стадион. На вагона бе изписано "ULTRAS DUNAV", а от прозорците му появиха фенове с факли. Локомотивът обаче бе спрян от знак, предупреждаващ, че му предстои да падне в реката. Оттам тръгна лодка, която "понесе" част от феновете "по пътя към "А" група". Последваха нови пироефекти и секторът на дунавската агитка бе обвит в гъст син дим, като заблестяха и факли.

На това агитката на гостите опита да отговори с няколко факли.

Поради това и двата клуба са глобени с по 75 лв. "за нерегламентирано използване на факли, на основание чл.37, ал.1, т.22, б.А".

По време на двубоя обаче не мина и без пререкания между фенове на двата отбора. Въпреки взетите сериозни мерки за сигурност между агитката на гостите и намиращите се в близост русенци прехвърчаха няколко пластмасови бутилки.

Поради това "за хвърлени предмети и на основание чл. 37, ал.1, т.4, б.А, предложение 1" "Дунав" Русе и "Локомотив" Горна Оряховица са наказани и с имуществена санкция в размер на по 250 лева.

Междувременно "Спортно-техническата комисия" на БФС е взела решение срещата от 23-ия кръг на "Б" група между "драконите" и ФК "Оборище" в Панагюрище на 9 април, събота, да започне с 1 час по-рано - от 16 ч. вместо от 17 ч.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама