Не достигат местата в яслите в Пловдив

16:00, 05 апр 16 25 343 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Местата за прием на деца в яслена възраст в Пловдив не стигат. 312 деца са кандидатствали за 101 места при провеждането днес на електронното класиране.

За родителите на най-малките, за които местата към момента са недостатъчни, е важно да знаят, че с приемането на 3-годишните в детските градини ще се освободят значителен брой места в яслите и за тях.

Общо 290 места за децата на яслена възраст, първа възрастова група, втора възрастова група и подготвителните групи бяха обявени за електронното класиране днес. За тези места кандидатстваха общо 473 деца. Класирани са 129 деца, остават незаети 161 места.

Важно за родителите на децата, които посещават яслените групи и имат профили в системата за прием, е да знаят, че при кандидатстване за детските градини следва да използват вече регистрираните профили. Не е възможно децата да бъдат въведени в системата отново. Родителите трябва да ползват своите вече създадени профили, към които са въведени децата им, и само да актуализират попълнената там информация преди да подадат заявления за кандидатстване.

За родени през 2013 година деца  първото основно класиране за прием в първа възрастова група за учебната 2016/2017 година е на 27 май 2016 г. Свободните места за него са обявени още в началото на годината, а крайните срокове за подаване на заявления за участие са – до 25.05.2016 г. за родителите, които сами въвеждат заявленията в системата и 20.05.2016 г. за тези, които се затрудняват с подаването на заявленията по интернет и ще използват възможността директорите на детските градини да въведат данните.

Следващото текущо класиране е на 21 април и свободните места за него ще бъдат обявени в срок до 12 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама