Двойният убиец от Ботевград остава в ареста за постоянно, реши апелативният съд

16:21, 05 апр 16 25 274 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обвиненият за двойното убийство в Ботевград Владимир Пелов остава за постоянно в ареста. Това реши Софийският апелативен съд (САС), като потвърди определението на Софийския окръжен съд от миналата седмица, съобщава „Правен свят“.

На 25 март вечерта в центъра на Ботевград бяха застреляни братята Марко и Цветан Петрови. Те били извикани на предварително уговорена среща, която завършила с фатален край. Задържан и обвинен за двойното убийство е Владимир Пелов.

Според съда към този момент има достатъчно събрани доказателства от разследващите органи, че именно той е извършителят. Адвокатът на Пелов Марияна Айдарова пък обвини разследващите, че работят по такъв начин, че за клиента й да няма доказателства, които биха го оневинили. Тя смята, че клиентът й не може да е извършителят на убийството на двамата братя, защото има проблем със зрението.

Прокуратурата пък заяви, че Пелов е отказал да даде доброволно натривки от ръцете си, а адвокатът му контрира, че той е искал това да стане само в нейно присъствие.

САС смята, че има опасност Пелов да се укрие, ако не бъде задържан за постоянно в ареста. Пелов поиска от съда да го пусне, като каза, че няма мотив да убива Петрови, тъй като не ги познавал.

"Аз съм удобен заподозрян, защото имам предишно дело и съм криминално проявен. Как бих могъл да извърша подобно престъпление, аз чакам присъда от ВКС", каза Пелов.

Владимир Пелов е трябвало да бъде под домашен арест в момента, когато е извършено убийството на двамата братя. Срещу него се води дело за въоръжен грабеж на златарско ателие в Ботевград, по което се чака решение на Върховния касационен съд.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама