Кърпят улиците в Търговище с 1,5 млн лв.

16:23, 05 апр 16 25 288 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В капиталовата програма на Общината за тази година са предвидени близо 1, 5 млн. лв. за ремонти на улици. Това обявиха от ръководството на Общината по време на пресконференция, цитирани от пресслужбата на администрацията.

От тях над 585 000 са субсидия от републиканския бюджет, а останалите собствени средства.  В програмата за ремонти са 12 улици в града и една в село Стража, съобщи д-р Димитров. Улиците, предвидени за цялостно преасфалтиране са: бул. „Сюрен”, от магазина на СВА до ул. „Трети март”; ул. „Марица”; ул.”Яворов”; ул. „Кюстенджа”, от бул. „Васил Левски” до ул „Стефан Караджа”; ул. „Иван Асен”; ул. „Г. С. Раковски”; ул. „Петрохан”; ул. „Беласица” и ул. „Опълческа”. Очаква се пълното преасфалтиране на ул „Крали Марко”, ул. „Стара планина” и ул. „Стефан Куцаров” да стане до началото на месец май. Работата по останалите ще започне след 15 април. Тя ще бъде съобразена с приключване подвързването на водопроводите и други ремонти на подземната инфраструктура.

Общината планира да ремонтира междуселищните пътища Разбойна – Стража – Черковна и Бряг – Съединение.

„БКС Търговище” ЕООД завършва работа си по републиканската пътна инфраструктура, която минава през града. До момента са направени кърпежи на улици с площ 660 кв. м. Общинското предприятие „Флора” работи по участъци от общинската улична мрежа. Сред тях са: ул. "Хаджи Димитър",  "Кубрат", пътят към Изложението, бул. "Цар Освободител" и ул."Трети март". Това са обекти от програмата за текущи ремонти. След приключването в града, екипите ще се насочат поетапно и към селата.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама