„ВиК” свързва за 6 месеца новата и старата водопроводна мрежа в Търговище

16:33, 05 апр 16 25 324 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
За шест месеца „ВиК” дружеството ще изгради връзките между новата и старата водопроводна мрежа в Търговище. Това обявиха на съвместна пресконференция кметът д-р Дарин Димитров, инж. Явор Миланов – управител на „ВиК” и главния инженер на Община Търговище Димо Димов, цитирани от общинската пресслужба.

Тя беше свикана във връзка с решението на Общинския съвет за временно прехвърляне на новоизградените водопроводи и канализация на „ВиК” и предстоящите ремонти на уличната мрежа в града, които се съобразяват с приключването на водния цикъл.

Инж. Явор Миланов обясни, че за да заработят новите 25 км водопроводи трябва да бъдат захранени с вода. За целта ще бъдат изградени 123 връзки между новата и старата водопроводна мрежа. „ВиК”- Търговище предстои  да свърже и 917 сгради с нови водомери, за да започнат потребителите да получават вода от новата мрежа. Срокът за изпълнение е  6 месеца, до края на септември, и групите на дружеството ще работят 6 дни в седмица.

Графикът на „ВиК”- Търговище ще бъде изцяло координиран с Община Търговище, за да се съобрази възстановяването на пътните настилки с другите ремонти.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама