Ученици от Бяла представиха свои разработки на управляеми роботи

17:23, 05 апр 16 25 435 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Днес, 5 април, младият отбор по роботика - клуб "Роботи - Бяла" направи демонстрация на свои разработки в Културен център BH. 

Младежите направиха кратко представяне на процеса на програмиране, с който роботите "оживяват", както и необходимата за целта математика, която далеч не е толкова страшна. Те демонстрираха нагледно и роботи, управлявани със смартфон, сумо роботи, роботи за следене на линия, както и демонстрация на индивидуални проекти.

Особен интерес предизвика най-малкия робот в серията, сглобен от миниатюрен мотор, кламери и четка за зъби. Дефилираха и по-сложни разработки, като верижен робот, управляван с приложение за смартфон, както и ориентиращ се чрез оптрони робот.

На самата демонстрация бяха поканени ученици от 5-ти до 11-ти клас, но присъстваха и множество ентусиасти, които се интересуваха от темата. 

Клуб "Роботи-Бяла" е победител в категориите "Сглобяване и програмиране на робот Betino за следене на линия" и "Сглобяване и програмиране на робот Tamiya" в тазгодишното издание на националното състезание “Аз, инженерът".

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама