Реформаторите в общината искат намаления за сметка на по-скъпия билет

17:56, 05 апр 16 / Политика 25 341 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Групата на Реформаторския блок в Столичния общински съвет е подготвила няколко предложения за намаления, за сметка на по-скъпия билет. От два дни новата цена на единичното пътуване в София се обсъжда в общинските комисии. До сега обаче никой от общинарите не е предложил билетът да поскъпне с по-малко, а не с 0,60 лв. както предлага Центърът за градска мобилност.

Реформаторите също все още не са заявили предложение за по-малко увеличение, но за сметка на това предлагат намаления на други документи за пътуване. Общинарят Радослав Абрашев предложи талонът с 10 билета да не поскъпва от 8 на 12 лв., а да стане 10 лв. Така според него „всеки пътник ще има алтернатива да пътува за 1 лев, а не за 1,60“.

„По този начин ще преборим поне част от гратиса. Талонът от 10 билета си е един вид карта, но не е с определени срокове. Освен това билета от талона не могат да го оставят на седалката в автобуса и да го ползва някой друг, защото той не е валиден ако нямаш билет с номер 10 от талона“, каза Абрашев.

В понеделник Прошко Прошков също направи предложение за намаление на годишната поименна абонаментна карта. Той заяви, че цената ѝ трябва да падне от 500 лв. на 365 лв.

Все още не се знае обаче под каква форма ще бъдат внесени предложенията в общинската администрация. Предстои групата на Реформаторския блок да реши дали ще избере да предложи едно от исканията или всичките.

Абрашев уточни, че предложенията могат да бъдат направени направо в зала по време на редовното заседание на Столичния общински съвет на 14 април. По думите му не е нужно те да бъдат гласувани в комисии в общината тъй като не изискват промени в наредби.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама