Асеновградчани получиха над 1000 кедрови дръвчета от "Подобри гората"

20:49, 05 апр 16 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Над 1000 кедрови дръвчета получиха асеновградчани от организаторите на изложбата "Подобри гората", съобщиха от Община Асеновград.

Градът бе втората дестинация на пътуващата изложба "Подобри гората" по време на Седмицата на гората. Инициативата запозна посетителите с красотата на горските територии у нас как те помагат на хората и как даровете на природата променят ежедневието ни. Пътуващата експозиция е под формата на киоск с аниматор. Освен да разглеждат паната, асеновградчани можеха да седнат на специално обособен кът с пънчета. Естествените "табуретки" предоставиха възможността на децата да научат повече за различните дървесни видове и сами да определят възрастта им. По време на изложбата децата се забавляваха с популярната в цял свят Jenga - Игра с дървени блокчета, която води до развиване на физическите и умствените способности.

Изложбата ще гостува още в Кюстендил, Велико Търново, Русе, Варна, а от 11 до 17 април ще бъде в София. В нейните рамки ще бъдат раздадени и 10 атрактивни награди на всеки, който публикува снимка в социалната мрежа, снимана пред изложбения кът. Инициативата е на Министерството на земеделието и храните, Изпълнителната агенция по горите и съдействието на Югоизточно държавно предприятие.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама