Викат Московски на разпит заради корупцията в ДАИ

21:23, 05 апр 16 / Политика 25 262 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
В сряда министърът на транспорта Ивайло Московски ще бъде разпитван в Специализираната прокуратура заради разкритите корупционни схеми в агенция "Автомобилна администрация", бившата ДАИ, съобщава 24 часа.

Миналата седмица след спецакция на ДАНС, ГДБОП и прокуратурата шефът на агенцията Цветелина Цветанов беше задържан, както и още 8 души. Разследващите откриха при акцията близо 800 000 лв., половината от тях скрити в тайник, в къщата на тъста на Цветанов.

В събота Специализираният наказателен съд остави в ареста Цветелин Цветанов и още четирима от служителите на Изпълнителната агенция "Автомобилна инфраструктура". Те са обвинени в участие в организирана престъпна група с цел взимане на подкупи.

Подсъдими са шефа на агенцията, началникът на областния отдел на агенцията в Габрово Венцислав Генов, началникът на областния отдел в Плевен Емил Иванов, безработният Пламен Ангелов, председателят на общинския съвет в Роман Тихомир Вълчев, главният експерт в агенцията Цветелина Дойчинова и главният инспектор в агенцията във Видин Иван Иванов.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама