Бившата комисия на Златанов открила само четирима с конфликт на интереси през 2015 г.

22:05, 05 апр 16 25 376 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Комисията за предотвратяване и установяване на конфликт на интереси (КПУКИ) е установила конфликт на интереси само при четирима души за една година работа. Това става ясно от годишния доклад на комисията, който предстои да бъде гласуван в Народното събрание.

Уличените в конфликт на интереси са трима души от централната администрация и местната власт, а един е работил в здравната каса.

Комисията стана известна с тефтерчето на бившия й председател Филип Златанов, в което имаше поръчки за различни лица. Заради скандала, който последва, Златанов получи условна присъда, а председателят на ГЕРБ в парламента Искра Фидосова подаде оставка. 

271 решения решения е приела комисия и е установена тенденция за по-бързо решаване на производствата от предвидения в закона срок. Наложени са санкции на стойност 939 000 лв въз основа на актове за неподадени декларации и влезли в сила решения на комисията. Постъпилата сума от тях до момента обаче е само 118 400 лв. 

Докладът посочва още, че са нужни промени в системата за конфликт на интереси, за да работи тя по-добре, като посочва, че може би трябва да има единен орган, който да работи за това.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама