Медицински университет-Плевен и МБАЛ "Света Марина" организират международна HIFU конференция

06:48, 14 апр 16 25 330 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Медицински университет - Плевен и МБАЛ "Света Марина" организират първата по рода си международна конференция за иновативно безоперативно лечение с високоинтензивен фокусиран ултразвук - HIFU.

Събитието ще се проведе на 22 април в Телекомуникационния ендоскопски център на МУ-Плевен, а основната тема е "HIFU терапия: клинична практика и бъдещи перспективи".

Доклади ще изнесат експерти от Испния, Германия, Китай, Румъния и България със значителен опит в областта на ултразвуковата аблация. Ще присъстват чуждестранни гости и представители на медицинската общност от България и чужбина.

Идеята на конференцията е да бъдат представени възможностите на HIFU метода, при лечение на пациенти с миома на матката, фиброаденом на гърдата, предракови заболявания на външните полови органи на жената, при злокачествени заболявания на панкреаса, бъбреци, черен дроб, при лечение на рак на простатата, алергичен ринит и др.

Този неинванзивен метод става все по - популярен заради неоспоримите си предимства: не се правят разрези и не остават белези, не изисква пълна анестезия, регистрира най - нисък процент усложнения сравнено с традиционните методики, не изисква дълъг болничен престой.

Желаещите могат да се запишат безплатно за участие на електронен адрес [email protected] най-късно до 19 април.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама