Ученици стават съдии в Търговище

07:00, 14 апр 16 25 294 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Ден на отворените врати ще се проведе днес в Окръжен съд Търговище. Инициативата е традиционна и е свързана с отбелязване на Деня на Конституцията и юриста – 16 април.

По този повод съдът ще отвори вратите си за гражданите, които проявяват интерес към работата му. От там напомниха, че всички съдебни заседания, ако не се провеждат при закрити врати, могат да бъдат посещавани от гражданите по всяко време на годината.

В рамките на инициативата  днес от 10,30 часа, ще се проведе възстановка на реален съдебен процес, с участието на ученици от II-ро СОУ „Професор Никола Маринов“. Мястото е – зала № 5, на първия етаж в Съдебната палата. Могат да присъстват всички, които желаят – граждани, учащи, включително и непълнолетни.

В същия ден, от 13 часа, по инициатива на Центъра за кариерно израстване към Регионалния инспекторат по образованието, Окръжен съд Търговище ще бъде посетен от ученици от четвърто основно училище“Иван Вазов“ и други, които ще бъдат запознати с различните юридически професии, необходимото за тях образование и изисквания за заемане. Тази лекция ще се проведе в зала № 4, на втория етаж, в Съдебната палата. и също е отворена за посетители.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама