Двама са кандидатите за директор на Старческия дом в Шумен

07:03, 14 апр 16 25 302 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Двама са кандидатите да ръководят Дома за стари хора „Д-р Стефан Смядовски” в Шумен.  Документи са подали трима души, но до конкурса са били допуснати двама, съобщиха от Община Шумен.

Конкурсът се е провел във вторник, каза временно изпълняващата длъжността директор Дияна Йорданова, която се кандидатира за поста. Тя се състезава с бившата директорка на дом „Калинка” в село Васил Друмев Милена Събева.

Конкурсът бе обявен от община Шумен преди месец, мястото е вакантно след пенсионирането на дългогодишната директорка на Дома Стоянка Загорчева в края на миналата година.

Към кандидатите имаше изисквания да са завършили висше образование по „Социални, стопански и правни науки“, „Здравеопазване“ или „Педагогически науки“.

Необходим бе и поне 6 години опит в социалната сфера. Мераклиите за директорския пост трябваше да представят и концепция за развитие и дейността на Дома за тригодишен период.

Оценката, подборът и класирането се извършват от комисия, назначена със заповед на кмета на Община Шумен на два етапа: допускане по документи и защита на концепцията. Сега предстои комисията да класира кандидатите, явили се на интервюто и в тридневен срок да обяви резултатите от конкурса.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама