Ден на отворените врати на Окръжния съд в Добрич

07:45, 14 апр 16 25 222 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
По традиция в навечерието на Деня на българската Конституция /16-ти април/ Окръжен съд – Добрич за поредна година организира Ден на отворените врати.

Инициативата ще се състои днес в сградата на  Съдебна палата –Добрич и  ще протече под формата на редица мероприятия, организирани сред подрастващите, с цел повишаване на тяхната правна култура и запознаване с актуални за възрастта им теми.

От 10 ч. съдия Георги Павлов ще запознае учениците от 12-ти клас на ПГТ „Пейо Яворов“  със структурата и функциите на съдебната система на България, както и с възможността да защитят правата си чрез съдебните институции.

От 13 ч. младши съдия Марина Георгиева ще представи на учениците от 10-и и 11-клас на ЕГ „Гео Милев“ лекция на тема „Трафик на хора“.

През целия ден на видеодисплей, разположен в Съдебна палата – Добрич, ще тече презентация относно структурата на съдебната система като цяло.

Обогатяването на правната информираност на учениците в гимназиална възраст, както и превенцията на противообществените им прояви, са приоритет на Окръжен съд – Добрич, който периодично организира и провежда различни инициативи и мероприятия в тази насока.

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама