110 младежки фирми участват на "Тренировъчни фирми фест" в Пловдив

07:47, 14 апр 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
110 виртуални фирми на ученици и студенти от България ще участват на 19-ото издание на "Тренировъчни фирми фест" (ТФ фест). Сърбия и Черна гора ще демонстрират предимствата на тази специфична форма на дуалната система, а четири университета се представят в секцията "Образование и кариера", съобщиха от Международен панаир - Пловдив.

Участниците във форума, който се провежда на 14 и 15 април в Панаира ще се изявят като мениджъри в повече от 20 бранша, сред които финанси, храни и напитки, туризъм и хотелиерство, организиране на събития, реклама, търговия, строителство и озеленяване, фотография, спорт и други. Някои от тях залагат на необичайни бизнес инициативи, като хотел за домашни любимци, дизайн на татуировки, изграждане на модулни сглобяеми къщи. Над 800 млади предприемачи ще се състезават в 14 конкурса.

Студенти от Европейското висше училище по икономика и мениджмънт направиха виртуална данъчна агенция. Тя работи под патронажа на Териториалната дирекция на НАП в Пловдив, където е централата на висшето училище. Целта на съвместната инициатива е да се подобри подготовката на специалисти за публичния сектор, а онези, които ще развиват и ръководят частен бизнес, да имат по-пълни познания за данъците. Създаването на виртуалната агенция по приходите е част от  програмата на Центъра за кариерно развитие към висшето училище, който на практика осъществява дуална система на обучение.

Всяка година нови 5000 младежи се обучават в над 330 виртуални фирми у нас, подчертаха от Центъра на учебно-тренировъчните фирми. Целта е да се подобри подготовката на бъдещите мениджъри, като се доближи до истинските условия на работа и се развива креативното мислене. Прилага се интегрирано обучение по икономика, компютърни умения, бизнес администрация, роден и чужд език.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама