Сигнал за незаконна сеч вдигна на крака инспекторите в ЮЗДП

07:56, 14 апр 16 25 217 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Сигнал за незаконна сеч в местността "Катарино" на територията на Държавното горско стопанство - Разлог вдигна на крак инспекторите от Югозападното държавно предприятие. Директорът на предприятието веднага е разпоредил проверка на място, информираха от институцията.

По време на проверката са съставени констативни протоколи за установено нарушение. Първоначалната информация сочи, че са отсечени около 40-50 дървета. Днес тя продължава на терен. Ще бъдат изискани писмени обяснения от началника на участъка и горския стражар. Започва и проверка на състоянието на пътищата във връзка с информация в местна електронна медия, в която се твърди, че са направени изкопи от ДГС - Разлог с цел населението да няма достъп до мястото, където е извършено криминалното деяние.

От ЮЗДП обясняват, че районът около Разлог продължава да е критичен по отношение на извършените незаконни сечи. В опит да се прекратят тези практики са въведени денонощни дежурства и са наложени десетки санкции. По-късно днес се очаква и подробна информация за резултатите от проверката. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама