Путин ще отговаря пред руснаците на въпроси за икономиката в традиционната „Пряка линия“

09:11, 14 апр 16 / Свят 25 240 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Руският президент Владимир Путин ще проведе станала вече традиционна „Пряка линия“, в която всички желаещи жители на страната могат да задават въпроси на държавния глава.

Пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че тази година са получени над 1 милион въпроса, повечето от които засягат социалната и икономическа ситуацията в страната и забавянето на заплати в някои региони, пишат местните медии.

От седмица в Москва е разкрит специален телефонен център, където желаещите могат да се обадят и да запишат въпросите си или да изпратят видеобръщение, което ще бъде пуснато в ефир.  Другите начини за връзка със студиото в Москва са чрез преки  включвания, с смс-и, а чрез руския аналог на Фейсбук – "В контакте", ще могат да се задават питания и от чужбина.

Три национални радиостанции и четири телевизионни програми с федерален обхват ще излъчват разговора с президента.

Според Песков питанията на руснаците показват, че те не се безпокоят от курса на рублата и долара, а от покачването на цените и забавянето на заплатите.

"Пряката линия" с Владимир Путин събира рекорден брой граждани, които искат да бъдат чути с проблемите им от държавния глава.

Mиналата година  повече от 8 милиона граждани от всички 85 федерални региона на страната гледаха и участваха в открития диалог. За близо 4 часа тогава Путин успя да отговори на 75 въпроса.

Първата "пряка линия" се проведе през декември 2001 г.

Началото на разговора с Владимир Путин е в 12 часа на обяд местно време.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама