Четири случая на домашно насилие са регистрирани в Сливен

09:16, 14 апр 16 25 350 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Кръгла маса на тема "Превенция на насилието" се проведе в общинската зала "Май" в Сливен. "Целта на кръглата маса  е институциите да се срещнат на неформална среща  и заедно да обсъдят проблема с насилието и да се акцентира върху превенцията", каза Валентин Лазаров, председател на Националната асоциация на общинските служители в България и координатор на проекта "Разруши мълчанието".

Проявата бе открита от заместник-кмета по хуманитарни дейности Пепа Чиликова. Тя приветства участниците и изрази мнение, че темата за насилието е все по-актуална и все по-значителна.

От полицията в Сливен оповестиха, че за миналата година на територията на града има регистрирани 15 случая на домашно насилие. От началото на 2016г. - четири.  Полицейски инспектор Николай Николов  коментира, че вероятно много от жертвите премълчават и по някаква причина не търсят помощ от компетентните институции. Той смята, че кампанията за превенция на насилието е с много добра целенасоченост и би била полезна за жертвите на насилие.

Непосредствено преди откриването на кръглата маса бе предстaвена арт-експозиция на повече от 300 тениски, изработени от ученици и техните родители от цялата страна на тема "Превенция на насилието".

Събитията са организирани от Националната асоциация на общинските служители в България и са част от националната кампания "Разруши мълчанието - кампания за информираност, превенция и защита срещу домашното насилие и насилие основано на полов признак".  Във форума участваха представители на Община Сливен, на полицията, директори на училища и социални заведения, ученици и гости.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама