Общинари и граждани на протест за по-скъпия билет (снимки)

10:00, 14 апр 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Граждани и общински съветници се събраха пред сградата на Столичната община, за да изразят несъгласието си с готвеното увеличение на билета за единично пътуване в градския транспорт на 1.60 лв. Решението за новата цена ще бъде разгледано на редовното заседание на Столичния общински съвет.

Хората са категорично против драстичния скок с 60%. Не са съгласни и с доводите на Центъра за градска мобилност, с които се предлага новата цена.

Общински съветници от БСП, част от групата на Реформаторския блок, "Група 5", коалиция "Сердика", се сляха с протестиращите, за да заявят, че няма да подкрепят предложението на Центъра за градска мобилност.

От левицата поискаха оставката на всич„ки, които са предложили увеличението и дори предсрочни местни избори заедно с президентските наесен. 

Според Борис Цветков от БСП, ВМРО и "Атака" - единствените групи в общинския съвет, които все още не са изразили ясно становище за предложеното поскъпване, ще подкрепят ГЕРБ. ДСБ и ДБГ от Реформаторския блок, ясно заявиха, че няма да гласуват "за", но за останала част от блока все още не е ясно.

Светльо Витков от "Група 5" е категоричен, че такова решение не бива да бъде приемано, тъй като увеличението не е добре обосновано. Николай Стойнев от ГЕРБ обясни пред колегите си, които са се събрали пред вратите на общината, че решението ще е трудно, но трябва да го подкрепят ако са "достатъчно съвестни".

Общинският съвет се състои от 61 души. Групата на ГЕРБ има 30 общински съветници. За да бъде прието решението имат нужда от един глас подкрепа.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама