Увеличават "Синя зона" в Пловдив със 113 места по бул. "Княгиня Мария-Луиза"

10:13, 14 апр 16 25 409 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
С нови 113 места за паркиране ще се увеличи обхватът на "Синя зона" по протежение на бул. "Княгиня Мария- Луиза" в Пловдив, в участъка между кръстовищата с ул. "Петко Д. Петков" и бул. "Източен". Предложението бе внесено в Общинския съвет от заместник-кмета Розалин Петков и бе прието на днешната сесия с 37 гласа "за", 6 "против" и 4 "въздържал се".

"Разширяването на "Синя зона" няма да реши проблема със задръстванията по бул. "Княгиня Мария-Луиза", там голямото пречка са велоалеите", заяви председателят на групата на Патриотичния фронт Слави Георгиев.

"Проблемът с трафика не идва от велоалеите. Струпването на автомобили в Пловдив минава границата на критичността и това е свързано с развитието на града. С въвеждането на "Синя зона" там ще има хора, които ще се грижат за това да няма безразборно паркиране", контрира кметът Иван Тотев.

Паркоместата са обособени в изпълнение на проекта "Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Пловдив". Разширяването на "Синя зона" с новите места по големия пловдивски булевард ще бъде регламентирано чрез изменение и допълнение на общинската Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението и дисциплината на водачите на пътни превозни средства и пешеходците на територията на община Пловдив.

Чрез предлаганите промени се цели да се подобри качеството на живот на гражданите, да се повиши ефективността при паркиране на МПС в "Синя зона", както и безопасността на участниците в движението, изтъква като аргумент вносителят на предложението. В хода на дискусията в залата обаче Ангел Иванов от БСП предложи формулировката, свързана с качеството на живот да отпадне, с което вносителят се съгласи.

Сред целите на готвените промени е и разширяването на зоните на регулирано паркиране, както и ограничаването на случаи на паркиране на МПС върху тротоари и велоалеи. По този начин ще се намали натовареността на зона, която се характеризира с интензивен трафик и близост до множество обществени и жилищни сгради.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама