Корабчето до Света Анастасия тръгва този уикенд

10:30, 14 апр 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Според обещания от синоптиците летен уикенд, общинският катамаран ще извърши първите си официални курсове за годината до остров Света Анастасия тази събота и неделя, съобщават от пресцентъра на Община Бургас. Планирани са четири курса на ден с тръгване от Морската гара в 10, в 11.30, 13.30 и 15 часа. Съответно връщането от острова ще става в 12.30, 14, 16 и 17.30. Припомняме, че Света Анастасия бе обявен за туристическа атракция №1 за миналата година в класацията на "Чудесата на България". 

До края на месец април катамаранът "Анастасия" ще плава при зимни условия с капацитет до 25 пасажери. Поради тази причина е необходима предварителна резервация за пътуване до остров Света Анастасия - на телефон 0882 004 124 или на e-mail: [email protected].

До края на май т.г., стандартният билет ще е 9 лева, за ученици и пенсионери – 6 лв., а за деца и хора с увреждания – безплатно.

Екобусове и тази година ще превозват от и до Морска гара желаещите да посетят остров Света Анастасия. Цената на билетчето е 1 лев в едната посока, а деца до 7 години пътуват безплатно.

Остров Света Анастасия е единственият български остров, превърнат в туристическа атракция. През изминалите два летни сезона той се превърна в емблематично място за Бургас - любима дестинация за отдих и почивка; за провеждане на културни мероприятия, лични и фирмени събития.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама