Санират още четири блока в Шумен

10:43, 14 апр 16 25 315 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Обществена поръчка на обща стойност 4 743 142 лева за санирането на още четири блока в Шумен е обявила на сайта си Общината. Блоковете ще се обновяват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради.

Срокът за изпълнение на поръчката е осем месеца.

Строителните дейности включват конструктивно укрепване на сградата ремонт на покрив, фасада, освежаване на стълбища, подмяна на дограма, саниране на външни стени, покриви, подове, ремонт или подмяна на електрическата инсталация на блоковете, монтиране на енергоспестяващо осветление и др.

Най-висока е прогнозната стойност за ремонта и санирането на блока на улица “Софийско шосе” № 12, като сумата е 1 307 728 лева без ДДС. Парите предвидени за дейностите в жилищната сградата на улица “Софийско шосе” № 22 са 1 191 882 лева без ДДС.

Заложената сума за саниране на блока на бул. “Велики Преслав” № 12 е 924 112 лева без ДДС.

Прогнозната стойност за ремонта на жилищната сграда на улица “Цар Освободител” № 12  е 319 420 лева без ДДС

Най-много точки при класиране на кандидатите ще даде показателят – финансово най-изгодна оферта.

Фирмата изпълнител ще получи до 35% от сумата авансово.

Крайният срок за подаване на офертите е 17.30 часа на 25 май. Отварянето на предложенията ще стане на 26 май от 10 часа в зала 304 на Община Шумен.

Подробности за обществената поръчка са публикувани на сайта на кметството в града.

Това е третата по ред обществена поръчка за безплатно саниране на блокове в Шумен. Първата бе обявена в началото на февруари. Тя се отнасяше за три блока и бе на стойност 3 млн. лв. Втората за още четири жилищни сгради бе обявена преди седмица, а прогнозната стойност бе 3 775 986 бе лева. Така общият брой на блоковете, които ще се обновят по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради в Шумен до момента е 11.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама