Шуменска ученичка е победителка в Национален конкурс за изпълнители на забавна песен

11:14, 14 апр 16 / Култура 25 416 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Силвена Кременова Костова от СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен е победителка в 13-ия Национален конкурс за изпълнители на забавна песен, състоял се в Пловдив. Това съобщиха от учебното заведение.

Шуменката се състезава в четвърта възрастова група, където освен призовото място тя спечели и целогодишна стипендия.

Освен Силвена стипендия бе връчена и на небезизвестният Радко от гр. Троян – един от победителите в конкурса за българската Евровизия.

13-ият Национален конкурс за изпълнители на забавна песен бе организиран от Министерството на образованието и науката, РИО – Пловдив, Община Пловдив, Националния дворец на децата – София, ОДК – Пловдив и Сдружение „Лъчи“.

В конкурса взеха участие над 250 участници от цялата страна на възраст от 5 до 18 години. 7-членно жури оценяваше талантливите деца на България. На второ място в четвърта възрастова група остана Християна от гр. Търговище, която е победителката в телевизионния формат „Големите надежди“.

Силвена учи в музикална паралелка в СОУ „Сава Доброплодни“ и свири на пиано. Вече 6 години е член на квартет „Унисон“, с ръководител Емилия Божилова. Квартетът също участва в националния конкурс в гр. Пловдив в направление Вокални ансамбли и спечели трета награда.

Дуетът Силвена Костова /11.кл./ и Ерхан Халил /12.кл./ бе класиран също на трето място при неприсъдени първо и второ в групата на дуетите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама