Иван Тотев: Трябва да се направи крачка в посока забрана на бурките

11:55, 14 апр 16 25 499 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
"Аз лично смятам, че трябва да се направи крачка в тази посока", заяви кметът на Пловдив Иван Тотев по повод готвеното предложение за забрана на бурките.

По думите на градоначалника предложението ще бъде внесено от ВМРО през следващата седмица и може да бъде разгледано още на следващата сесия на Общинския съвет.

Както Пловдив Topnovini.bg писа, наскоро от партията на "воеводите" обявиха, че възнамеряват да направят предложение да бъде забранено носенето на религиозните символи на публични места.

"Ще разгледаме предложението, след като то бъде внесено в Общинския съвет. Няма как да издам заповед, това би могло да се реши единствено чрез разпоредби на общинските съветници", категоричен е кметът на Пловдив. Според него има почва за вземане на отношение от страна на Община Пловдив по темата. "Ние всъщност ще вземем отношение с решението в Общинския съвет и ще покажем позицията си на сесията", каза още Тотев.

Припомняме, че в края на този месец предстои подобно предложение да бъде подложено на гласуване и в Общинския съвет в Пазарджик.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама