Фандъкова е поискала проверка на Центъра за градска мобилност

12:04, 14 апр 16 25 247 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
 Кметът на София Йорданка Фандъкова е поискала цялостен одит на обществените поръчки, които Центърът за градска мобилност е обявявал от 2015 г. до сега. Това обяви тя пред журналисти по време на заседанието на Столичния общински съвет, на което вече втори час общинските съветници обсъждат увеличението на билета за градски транспорт.

Фандъкова посочи, че решението за по-високата цена ще е "много тежко", но "политическите партии трябва да проявят разум" при гласуването. Кметът допълни, че ако предложението на ЦГМ - билетът за еднократно пътуване стане 1,60 лв., бъде прието, ще задължи центъра да дава отчет за свършеното на всеки шест месеца пред комисията по транспорт в общината.

Един глас е нужен на групата на ГЕРБ, за да мине увеличението. От заседанието отсъстват двама съветници - Орлин Алексиев от ГЕРБ и Трайчо Трайков от Реформаторския блок. Още в началото на заседанието Симеон Славчев от "Група 5" поиска предложението за увеличение да бъде отложено. Групата на ГЕРБ гласува против това. Против бяха и Борислав Бориславов (СДС), Прошко Прошков (ДБГ), Николай Толчев (СДС) Миглена Горанова (СДС) от Реформаторския блок.

Останалите общински съветници бяха съгласни точката да бъде отложена, но гласовете им не бяха достатъчни.

Екатерина Йорданова от ГЕРБ, която е и вносител на доклада на ЦГМ не коментира гласуването на колегите си от СДС, а само заяви, че "съвестните общински съветници" ще подкрепят предложението.

Обсъждането продължава.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама