Правят ремонт на сградата на Община Шумен

12:05, 14 апр 16 25 322 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Шумен обяви обществена поръчка за възлагане на ремонт на сградата на кметството. 120 787 лв. са предвидени за подмяна на дограмата с нова петкамерна PVC, за да се подобри енергийната ефективност на сградата. Тя е строена през 70-те години на миналия век и през целия период на експлоатацията й не е правен ремонт.

Стените са пропукани, старата дограма е изметната и навсякъде става течение. Централното стълбище се наводнява при по-силен дъжд, мазилките на стаите са излющени. Счупени прозорци на стълбището между първия и втория етаж са подпрени временно с метални планки, за да не паднат, видя репортер на Topnovini.bg. В много лошо състояние е и помещението, където се съхранява архивът на общината. Стотици папки с документи са в стаи с пропукани стени и течове.

„Парите са заложени в капиталовите разходи на тазгодишния бюджет. Идеята е да се направят дограмите на първите три етажа, тоалетните в източното крило на втория етаж и ако стигнат парите ще бъде ремонтирана и по една тоалетна на другите етажи, обясни зам.-кметът по строителство и екология Боян Тодоров.  

По думите му, средствата за стягането на кметството ще се отделят на етапи. Следваща стъпка ще бъде ремонт на входното фоайе, където е най-големият поток от хора. На архитекти ще бъде възложено да дадат идеи как да се обнови пространството.

Отпред ще бъдат сменени строшените плочки пред сградата на кметството. Нови кашпи и цветя ще красят зданието. Предвижда се и ремонт на вентилацията на стола и на концертната зала "Проф. Венета Вичева".

„Като влезеш в града и като видиш сградата на общината, да има някаква тежест, ремонтът не е заради лукс”,  допълни Тодоров.

Той уточни, че цялостният ремонт иска много пари, търсят се средства и от фирми-спонсори и посочи, че за ремонта на кметския кабинет са отишли 25-26 хил. лв., като по-голямата част от обзавеждането е дарение. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама