Русенец източил над 300 банкови карти отива на съд в Унгария

12:07, 14 апр 16 25 284 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Съдът уважи искането на Окръжна прокуратура – Русе, като допусна изпълнение на Европейска заповед за арест на Централния районен съд в Будапеща, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Велико Търново.

Заповедта издадена на 14 януари 2016 г. е за предаване на Сергей Д., с цел да бъде съден за извършени от него престъпления по Унгарския наказателен кодекс в периода 15 октомври 2014 г. - 7 декември 2015 г.

Той, в съучастие с друг сънародник, инсталирал средства за присвояване на данни от различни банкомати в Будапеща, за да присвои данните от картите на потребители, ползващи машините. Така те се сдобили с информация от 334 банкови карти.

След това двамата правили тегления на пари в различни държави извън Унгария – Индонезия, Албания, Великобритания, Тайланд, Виетнам и САЩ.

Сергей Д. се е съгласил за незабавното предаване на искащата държава. Дотогава той е с мярка за неотклонение "задържане под стража".

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. След уведомяване на Върховната касационна прокуратура и Министерството на правосъдието, мъжът ще бъде предаден на унгарските власти. 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама