Хванаха контрабандни цигари в “дипломатически багаж”

12:19, 14 апр 16 25 391 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Голямо количество контрабандни цигари без акцизен бандерол откриха и иззеха митническите служители на митнически пункт Лесово от товарен автомобил с иранска регистрация. Камионът „Волво" е влизал в България от Турция.

Той е декларирал, че превозва колети с употребявана техника, лични вещи и един употребяван автомобил от Иран за получател в Румъния, като описанието на стоката е „непридружаван дипломатически багаж".

Митническите служители установяват, че пратката с т.н. „дипломатически багаж" не отговаря на изискванията на Виенската конвенция за дипломатическите отношения и камионът е селектиран за щателна митническа проверка, въпреки че не са открити следи от интервенция  върху поставените пломби от иранската митническа служба. При извършената митническа проверка на автомобила и товара, българските митнически служители установяват, че 13 от колетите в камиона са пълни с недекларирани цигари без акцизен бандерол от 6 различни търговски марки.

Иззети са общо 1 670 кутии /33 400 къса/ цигари без акцизен бандерол с търговски марки „Pall Mall", „ Esse Blue", „ Kent", „ Kent Blue", „ Zica" и „Capitan Black". Срещу шофьора на камиона, ирански гражданин с инициали G.G. е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама