Спират шума в ромския кв. „Лозенец” в Стара Загора

12:28, 14 апр 16 25 336 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Общината ще закупи уред за измерване на шума, за да се сложи край на силната музика през нощта, особено в кв. „Лозенец”, съобщи кметът Живко Тодоров. Той поясни, че по този начин вече ще има точни данни за силата на шума и нарушителите ще се санкционират строго.

С уреда ще се измерва шума в целия град, включително и на автомобилите. Ако в някое от заведенията с удължено работно време се установи нарушение свързано с висок шум, ще му се отнема разрешителното затова.

„Въвеждаме ред в кв. „Лозенец”, категоричен бе Живко Тодоров. От седмица насам се описват всички паянтови постройки в западната част на квартала.  Според кмета, те са опасни и за тях не могат да се прилагат европейските изисквания за осигуряване на дом.  Инспекторите например намерили паянтова постройка, в която живеят 17 души, без ток и вода. Палели си огън вътре, за да се топлят, а дървата се събират от гората. От известно време в тази част на квартала пристигали роми от Чирпан, Сливен и Казанлък, които си правели подобия на жилища и се настанявали там.

Що се отнася до събарянето на незаконните ромски къщи, Тодоров обясни, че сега се прави промяна в регулацията, за да се осигурат 92 парцела. Те трябва да се предложат на  живеещите в незаконните къщи, за да си построят законни жилища. Едва тогава ще се пристъпи към събаряне.

В по-строгия контрол ще се включи активно и полицията, обеща старши комисар Николай Кирков. Според него взаимопомощта и координацията в действията на Община и полиция е факто за създаване на сигурност за гражданите.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама