Христо Комарницки поиска Нова тв да не излъчва и неговите карикатури

12:41, 14 апр 16 25 736 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Карикатуристът Христо Комарницки в знак на солидарност с колегата си Чавдар Николов, чиито произведения бяха свалени от сайта на Нова тв и от vbox, поиска от медията да не показва и неговите шаржове.

Пред „Площад Славейков“ Комарницки казва: „Щом в ефира им няма място за карикатурите на Чавдар Николов, значи няма място и за моите“. В сутрешния блок в прегледа на печата винаги показват неговата карикатура от броя на в.“Сега“.

Комарницки дори сравнява случилото се със стрелбата в „Шарли Ебдо“: „Това е много тъжно и тревожно събитие. Може да ви прозвучи пресилено, но бих го оприличил на стрелба в редакцията на „Шарли Ебдо“. Да заличиш творчеството на един творец е равносилно на убийство. Варварски акт“.

„Искам да попитам тези журналисти как оттук нататък ще продължат да търсят истината… Обяснението им с търсенето на търговски резултати от карикатури е абсурдно. Нелепо е журналистиката да бъде обвързвана с приходи и разходи. Ние не продаваме плодове и зеленчуци. Учудващо е, че все още няма реакция от Съюза на журналистите, от Съюза на художниците. Затъваме. Все повече…“, посочва още той. 

Комарницки е отбелязал в организирания във Фейсбук протест в защита на Чавдар Николов, че ще присъства.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама