Борисов: Свалянето на карикатурите е удар срещу мен

12:59, 14 апр 16 25 656 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Цялата тази работа е удар срещу мене – така премиерът Бойко Борисов коментира скандала със свалените от сайта на Нова тв и vbox карикатури на Чавдар Николов.

Според него в ерата на интернет и Фейсбук е истинско самоубийсто да сваляш нещо, а целта била да бъде набеден лично той. От думите му стана ясно, че явно и "Нова телевизия" е в "заговора". Борисов се обърна към репортера на медията с думите: "Цялата тази работа, която сътворихте, е удар срещу мен. Това е пореден опит да ми извадите очите. Във времето на Фейсбук и интернет да речеш да сваляш информация това е самоубийство, и да набедиш някого, това не е честно."

Той е категоричен, че никога не си е позволил да отправи критики и да иска сваляне на карикатури. Ефектът обаче сега бил да се говори за нарушаване на свободата на словото.

"Аз не съм виновен, че частна медия си прави своята политика. Но колко е удобно, че тук в България мачкаме свободата на словото. Още от днес ще слагам в моя Фейсбук карикатурите, с което ще покажа, че не само не са ме дразнили... Нито се виждам дебел, нито се виждам грозен, пък за моите години всеки може да се пробва дали съм дебел, тънък или каквото желае", обясни Борисов.

Борисов обясни защо и толкова се ядосал на медийното отразяване за заловените от "патриотични" формации бежанци и връзването им със свински опашки - негови фенове във Facebook решили, че става въпрос за опашки от истински прасета.

„През последната седмица в България се появиха спонтанно граждански организации, които задържаха бежанци. Изведнъж това придоби голяма гласност. Ние казахме, че сигналите са добре дошли в едно гражданско общество, където трябва да съществува доверие към институциите”, заяви Борисов.

“България се справя добре с мигрантите, въпреки че някои се опитват да твърдят обратното”, каза още той. И заяви, че е разпоредил на министъра на отбраната Николай Ненчев да отиде в Ивайловград и да се правят редовни инспекции по границите. „Няма да допуснем бежанска вълна и по тази причина търсят да разклатят нашето правителство с обвинения, че не спазваме свободата на словото. Аз казвам само факти, само истини и в които нямам участие“, отсече Борисов.

В коментар за протестите в Македония, премиерът заяви, че западната ни съседка "ще бъде трайно дестабилизирана". "Дори изборите им според мен са им подложени на риск да ли ще ги проведат изобщо. Македония беше една от държавите, които положи особено усилия да спре бежанската вълна. Бяха направени много опити, македонският президент ни запозна с информация, за доста солидна подготовка за нападение на техните граници от организирани групи и от се случи. Бяха провокирани – използване на сълзотворен газ. Нещо, което не се одобрява в демократичната общественост. Бяха подложени на натиск и вчера се случи това ,което днес ще продължи и то ще продължи и по-дълго", коментира премиерът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама