Община Исперих започва обновяване на обекти в образователната инфраструктура

13:11, 14 апр 16 25 364 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Община Исперих започва обновяване на обекти в образователната инфраструктура, съобщават от местната управа. Общината вече обяви обществена поръчка за избор на изпълнител за извършване на основен ремонт на физкултурния салон на ОУ «Х. Ботев» в Исперих и ремонт на спомагателни помещения от сградата на ОДЗ «Първи юни» - база 2 в детска кухня”.

Физкултурният салон е с двускатен покрив с лек наклон. Компрометирано е съществуващото покривно покритие от ондулин и има множество течове, заявиха от общината. Предвижда се демонтиране на ондулина и подмяна на част от изгнилата летвена обшивка под него и топлоизолация на тавана с фибран. С ремонтните работи се предвижда още подмяна на изпочупените панели и външна топлоизолания по стените в пристройката за трибуни.

Физкултурният салон има проблем и с отоплението, наличните радиатори не са достатъчни за достигането на необходимата температура за помещение обитавано от хора. Предвидени са допълнителни панелни радиатори с всички включени към тях окомплектовка и части за монтаж и ефективна експлоатация. Също така са предвидени да се закупят и конвектори – малки 4kw и големи 40kw.

Общината предвижда и ремонт на спомагателни помещения от сградата ОДЗ „Първи юни” – База 2 /сграда-детски ясли/ в Детска кухня. Обектът е старо котелно помещение с площ 110 кв.м., като след ремонтните работи се предвижда да функционира като Детска кухня, обслужваща Исперих и района, посочват от администрацията. Дейностите включват вътрешни и външни ремонтни работи, изграждане на вътрешна канализационна мрежа и подмяна на вътрешна ел. Инсталация.

Прогнозната стойност на двата обекта е 115 723 лева. Крайният срок за подаване на документи е 26 май.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама