Младежки Екип Европа започва серия от дебати от Велико Търново

13:27, 14 апр 16 25 309 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Младежки Екип Европа към Представителството на Европейската комисия в България започва серия от дебати с представители на академичните общности в страната, като първата среща ще се проведе във Велико Търново. Дебатът ще състои на 18 април  в Институт „Конфуций“, Корпус 5 на ВТУ “Св. св. Кирил и Методий“.

Освен членове на Младежки Екип Европа, ще участват студенти и преподаватели. Предмет на дебатите ще бъдат политическите критерии на Комисията “Юнкер”. Младите хора ще дебатират върху приоритетите “Цифров единен пазар”, “Свободна търговия между Европейския съюз и САЩ” и “Правосъдие и основни права”.

Младежки Екип Европа е проект на Европейската комисия, който е иницииран и се осъществява от Представителството на Европейската комисия в България. Членовете му са доброволци – лектори и презентатори по европейски теми пред разнообразна публика. Според проучване 44% от европейците не разбират как функционира Европейският съюз и чувстват, че гласът им не може да бъде чут.

Целта на Екипа е да засили осведомеността на местно, регионално и национално равнище, в училищата и университетите, относно Европейския съюз. Планираното събитие има за цел да провокира интереса и да се повиши осведомеността по отношение на 10-те приоритета на Комисията "Юнкер", които представляват програма на Европейския съюз за работни места, растеж, справедливост и демократична промяна.

Събитието се осъществява със съдействието на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий", Представителството на Европейската комисия в България и Европейски информационен и документационен център “Европа Директно” – Велико Търново.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама