Обвиниха 19-годишен за убийството на Александра

13:35, 14 апр 16 25 281 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Варненската окръжна прокуратура е повдигнала обвинение на 19-годишен мъж с инициали К.Д.Т. за грабеж, придружен с убийството на 13-годишната Александра Сивриева от Провадия. Това съобщи окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той уточни, че става дума за грабеж на множество златни накити, част от които все още не са открити.

Първоначално като заподозрени за тежкото престъпление за срок до 24 часа са били задържани трима души, потвърди Чавдаров. По неофициална информация това са съседите на момичето Красимир и Ивелина и братовчедът на Красимир Ахмед Обретенов, с прякор Хъртито. Вчера следобед е повдигнато обвинение само на Красимир, срокът на задържането му е удължен до 72 часа и най-вероятно утре в Окръжния съд ще бъде разгледано искането на прокуратурата да му бъде определен постоянен арест като мярка за неотклонение.

„Продължават активните процесуално-следствени действия за установяване на съпричастността и на други лица към убийството. Назначени са множество съдебни експертизи, чиито резултати се очакват. Извършва се и разследване с оглед на евентуално изнасилване или блудствени действия с Александра“, посочи Владимир Чавдаров. Предварителните резултати от аутопсията показвали, че смъртта на момичето е настъпила във времеви период, който съвпада с изчезването й на 22 март, а конкретната причина е задушаване.

Според окръжния прокурор има доказателства, че момичето е убито на мястото, където е намерено тялото - в мазето на бившия ресторант „Ловен дом“ в Провадия. През цялото време на издирването на Александра тази запустяла сграда не е претърсвана от полицията, тъй като имало свидетелски показания, че тя се е качила в сив автомобил, призна шефът на областната дирекция на МВР старши комисар Даниел Пашов. По думите му в хода на издирването са проверявани много версии , като са привлечени за съдействие и органите на реда в областите Добрич, Шумен и Бургас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама