Два пъти ще плащат ток през май или юни в Стара Загора

14:02, 14 апр 16 25 321 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
„Нови срокове за плащане на фактури за консумирана електроенергия въвежда електроразпределителното дружество EVN”, съобщи  днес Петър Янков, ръководител отдел „Билинг”  в компанията. Мярката е заради подготовката за либерализацията на пазара на електроенергия у нас.

Промяната към новия график ще се състои в периода на най-ниска консумация – май-юни 2016 г. В периода на промяната клиентите ще имат еднократно  плащане на две фактури в рамките на един месец, за някои през май 2016 г., а за други – през юни 2016 г. , взасивисимот от срока на отчитане.

„ Всяка фактура е за реално потребена енергия и общият брой фактури за една година остава 12. Сроковете за отчитане не се променят”, уточни Янков.

За периода на промяната няма да бъдат начислявани лихви за забавено плащане, удължен е и срокът за прекъсване при забавяне на плащане на първата фактура след промяната, има и възможност за разсрочено плащане. Клиентите вече ще са разделени на четири групи на фактуриране за месеца, а срокът за плащане се запазва на десет дни.

Сроковете на отчитане, плащане, както и следващ период на отчитане на електроенергия са отбелязани във фактурата или касовия бон.

Информация за новите срокове ще бъде поставена в касовите салони на „Български пощи”, в офисите на EVN, във всяка фактура и на интернет страницата на дружеството. Ще се раздават и листовки на пторебителите с обяснения за промените.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама