ДНК експертиза закова баща, изнасилвал болната си дъщеря

14:15, 14 апр 16 25 305 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
ДНК експертиза закова подсъдимият Желю Иванов като изнасилвач на собствената си дъщеря, която е с лека умствена изостанолост. Това стана ясно днес на заседание в Окръжен съд, където вещото лице заяви, че няма никакво съмнение, че подсъдимият е изнасилил детето си. Разследващите са открили биологичен материал от бащата в тампона на 13-годишното момиче. Оказва се, че експертизата е правена по два различни начина и резултатите не дават никакво съмнение, че бащата е насилвал системно дъщеря си.

Сигнал на тел. 112, че момичето е изнасилено е подаден от братчето на детото. В дома им пристигнала полиция. Днес Васко Василев от РПУ Харманли разказа пред съда, че след като отишли в дома им заварили 32-годишният Желю Иванов да спи в леглото на дъщеря си, бил пиян и със свалено бельо.

Експертите изготвили психиатричната експертиза пък обясниха, че момичето след случилото се е получило стресово разстройство. Освен това се оказва, че тя не може да даде достоверни данни на разследващите и не е възприемала правилно фактите. Детето се разплакало, когато било разпитвано от психолозите, а те от своя страна установили, че тя изпитва вина за станалото.

Съдия Миглена Тянкова днес постанови да се напише писмо до Адвокатския съвет, в което да се каже, че защитникът на Желю Иванов допуска несериозно отношение към съдебното производство и че не се запознава с материалите по делото. Защитникът Димитър Велев днес закъсня за заседанието.

Процесът бе отложен по настояване на прокуратурата. Обвинителят иска да се разпита Севдалин Стефанов, който първи е видял случилото се и е посъветвал децата да се обадят в полицията. До момента подсъдимият отрича да е изнасилвал дъщеря си. Днес отрече и твърденията на психолозите, че детето му страда от епилепсия.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама