Румен Петков: "Гражданските арести" са незаконни

14:26, 14 апр 16 25 248 Шрифт:
Topnovini Автор: Topnovini
Гражданските арести на бежанци са незаконни и стремежът на премиерът Борисов да се заиграва с тази чувствителна за обществото тема е много грозен. Това каза в Пловдив бившият вътрешен министър и заместник-председател на партия АБВ Румен Петков.

"Ако се направи проучване 90 процента от хората ще одобрят гражданските арести, но политиците трябва да кажат и това, което не се харесва на народа. Че гражданските арести не са законни, но пък след като държавата я няма - това е резултатът", каза Петков.

Той отново попита защо три години не може да се и изгради граничното съоръжение с Турция. "Имаше такова, то беше разрушено с голям ентусиазъм и сега се чудят как да го направят. Да намерят някой герой на социалистическия труд и да го питат", заяви още Румен Петков.  

Предложението на Патриотичния фронт обсъжданото задължително гласуване да бъде стимулирано с материални подаръци Петков определи като "несериозен подход". От партия АБВ обмислят да внесат контра предложение стимулът за гласувалите да е 1 ден отпуска.

"Отпуската ще е стимул, но за всички, които са участвали в изборите. Но да разиграваме плазми и чадъри е обидно за нацията. Ако сме го докарали до там гражданите да ги примамваме да гласуват с плазма, хладилник или печка това е самопризнание за катастрофа за морала на българските граждани", коментира заместник-председателят на АБВ Румен Петков

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама